Vuodesta 2010 Marja Skaffari on tehnyt yhteistyötä Hollannissa asuvien ohjaajien Mieke Bal ja Michelle Williams Gamaker kanssa.

Ensimmäinen yhteistyö oli The long history of Madness, joka perustui ranskalaisen psykoanalyytikon Françoise Davoinen kirjaan Hullu äiti, jossa hän kuvaa suhdettaan potilaisiinsa ja mm. tutkii hulluutta kulloisenkin aikakauden yhteiskunnan ja ympäröivän todellisuuden peilinä. Elokuvassa Skaffari esitti Sissiä, potilasta joka kuvitteli olevansa Itävallan keisarinna ja joka lopulta tuntuikin itse hoitavan analyytikkoaan.

Projekti on toteutettu useassa maassa ja näyttelijät puhuvat useita eri kielillä.

Kuvatusta materiaalista on tehty myös videoinstallaatio, joka on nähty mm. Ars Nova-museossa Turussa, Bilbaon Guggenheim-museossa ja Lontoon Sigmund Freud-museossa.

Skaffarin viimeisin yhteistyöprojekti Balin ja Williams Gamakerin kanssa on elokuva Madame B. Se perustuu Gustave Flaubert’n yhä ajankohtaiseen klassikkoromaaniin Madame Bovary. Skaffari on nimiroolissa Emma Bovaryna. Emma pakenee onnetonta avioliittoaan ja toteutumatonta kunnianhimoaan kuluttamiseen ja onnettomiin rakastumisiin. Hän ajautuu lopulta tilanteeseen josta hän ei enää näe ulospääsyä.

Myös tämä elokuva toteutettiin kansainvälisesti ja kukin näyttelijä toimi omalla kielellään. Ranskalainen Thomas Germaine esitti Emman aviomiestä ja rakastajia.

Videoinstallaatio elokuvasta nähtiin ensimmäistä kertaa joulukuussa 2013 Łódźissa Puolassa.