Vuodesta 2010 Marja Skaffari on tehnyt yhteistyötä hollantilaisen Mieke Balin ja englantilaisen Michelle Williams Gamakerin kanssa.

Ensimmäinen yhteistyö ohjaajien kanssa oli The long history of Madness, joka perustui ranskalaisen psykoanalyytikon Françoise Davoinen kirjaan Hullu äiti jossa hän tutkii hulluutta kulloisenkin aikakauden yhteiskunnan ja ympäröivän todellisuuden peilinä. Elokuvassa Skaffari esitti Sissiä, potilasta joka kuvittelee olevansa Itävallan keisarinna ja joka lopulta tuntuukin itse hoitavan analyytikkoaan.

Projekti on toteutettu useassa maassa ja näyttelijät puhuvat useita eri kielillä.

Kuvatusta materiaalista on tehty myös videoinstallaatio, joka on nähty mm. Ars Nova-museossa Turussa, Bilbaon Guggenheim-museossa ja Lontoon Sigmund Freud-museossa.

Skaffarin toinen yhteistyöprojekti Balin ja Williams Gamakerin kanssa on elokuva Madame B. Se perustuu Gustave Flaubert’n yhä ajankohtaiseen klassikkoromaaniin Madame Bovary. Skaffari on nimiroolissa Emma Bovaryna. Emma pakenee onnetonta avioliittoaan ja toteutumatonta kunnianhimoaan kuluttamiseen ja onnettomiin rakastumisiin. Hän ajautuu lopulta tilanteeseen josta hän ei enää näe ulospääsyä.

Myös tämä elokuva toteutettiin kansainvälisesti ja kukin näyttelijä toimi omalla kielellään. Ranskalainen Thomas Germaine esitti Emman aviomiestä ja rakastajia.

Videoinstallaatio elokuvasta nähtiin ensimmäistä kertaa joulukuussa 2013 Łódźissa Puolassa.

Kolmas yhteistyö Mieke Balin kanssa on elokuva Reasonable Doubt, joka käsittelee Ruotsin kuningatar Kristiinaa ja Ranskalaista filosofia Descartesia. Skaffari esittää elokuvassa kuningatar Kristiinaa.

Keväällä 2019 sai ensi-iltansa ranskalaisen Thomas Germainen yhdellä otolla kuvattu elokuva Aland, jossa Skaffari esittää päähenkilön vaimoa.

Syksyllä 2019 saa ensi-iltansa ohjaaja Rax Rinnekankaan elokuva Once Upon a Time in Sad Hill. Elokuva on kansainvälinen yhteistuotanto, jossa Skaffarilla on yksi pääosista.